NDSM-werf (Projectleiding Steengroen)

Van rafelrand naar een moderne wijk

De NDSM-werf is een unieke plek in de stad Amsterdam. In het verleden was hier één van de grootste en modernste scheepswerven ter wereld. Met deze bijzondere geschiedenis voelen veel Amsterdammers zich verbonden. Op de NDSM-werf staan nog veel gebouwen en voorwerpen uit deze tijd. Al jaren trekt de werf creatieve ondernemers en vele bezoekers uit binnen- en buitenland. De NDSM-werf is in Noord en de rest van Amsterdam een begrip. Niet alleen door de dancefeesten en voorstellingen die er worden gehouden, maar ook door het rauwe karakter en de lege ruimte van het gebied.

De NDSM-werf ligt midden in het nieuwe centrum van de stad. De Noordelijke IJ-oevers ontwikkelen zich in een snel tempo. Er komen duizenden nieuwe woningen bij. De NDSM-werf verandert van rafelrand in Amsterdam Noord in een moderne  wijk met betekenis voor heel Amsterdam.

NDSM-West

Het westelijk deel van de werf groeit uiteindelijk uit tot een dichtbebouwde hoogbouwwijk met wonen, werken en voorzieningen. De ontwikkeling doen we in delen. Het eerste project, het Kraanspoor, is in 2007 opgeleverd. Daarna volgden Number One, NieuwDok en De Werf en NoordDok. In aanbouw zijn PontkadeHet DokBinnenDok en Nautisch NDSM.

Voor het Dok staat Hylco aan de lat als (technisch)projectleider. Voor het hele team NDSM van het ingenieursbureau is Hylco onmisbaar als technisch adviseur en werkvoorbereider. 

Sanne is voor het hele team aangesteld als omgevingsmanager uitvoering. Ze is in die rol aangehaakt bij alle projecten. Ze houdt de raakvlakken in de gaten, onderhoudt contact met de stakeholders in het gebied en stuurt op de BLVC-aspecten. 

Dit project is een complexe opgave. Het is een gebied in beweging waar gebouwen gefaseerd worden opgeleverd. Dat maakt het een steeds drukker bewoond en gebruikt gebied waar ondertussen de straten nog op moeten worden gebroken voor het aanleggen van bijvoorbeeld kabels en leidingen. Ook draaien er continu torenkranen om de hoge verdiepingen van de nieuwbouw te bereiken die een veiligheidszone nodig hebben. 

Projecten