Annemieke Wijnakker

Samen met Arjan en David is Annemieke een van de eigenaren van Steengroen. Zij woont met veel plezier in onze hofstad, Den Haag. Naast haar taken als eigenaar van Steengroen, is Annemieke een zeer ervaren en professionele project- en procesmanager. Zij heeft ruime ervaring in alle fases van het projectmanagement, van beleidsadviseur tot projectmanager van uitvoeringsprojecten. Annemieke haar hart ligt echt bij verduurzaming. Met een master in sustainable development is zij degene die in een project net dat extra’s brengt en de (meekoppel)kansen ziet en pakt die een ander misschien net gemist heeft.

Neem contact op met Annemieke:

Met passie voor mens en omgeving

Annemieke is een echte teamspeler en is met haar positieve instelling en oprechte interesse in haar collega’s een echte meerwaarde in een team. 

Om altijd scherp te blijven heeft Annemieke tal van hobby’s en daar staan er vast een paar tussen die je niet heel snel verwacht. Zo geniet ze graag van absolute vrijheid tijdens een tocht op haar motor, leest ze graag een boek en geniet ze van zeilen over het water. Daarnaast is ze fanatiek in kickboksen en zingt ze graag. Een drukke dame, maar dat geeft haar juist energie.

Master in sustainable development

Annemieke heeft al veel projecten  duurzamer mogen maken o.a. Kennemerplein en Van Poptaplatsoen. Hier heeft zij als procesmanager vanaf het begin van het project duurzame ambities geformuleerd en toegepast. Hier is een heel participatietraject met bewoners doorlopen. Dit heeft geresulteerd in een gedragen ontwerp in een buurt waar enorme weerstand was tegen herontwikkeling. 

In dit project hebben Annemieke en Arjan samengewerkt en mooie doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptatie gehaald. verder.

Als projectleider is Annemieke, bij het tijdelijke Sportpark De Nieuwe Kern, van het standaard beleid van de gemeente Amsterdam afgeweken bij het tegengaan van Japanse Duizendknoop. Dit is een woekerplant die voor enorm veel overlast zorgt. Normaal gesproken wordt de grond waarin deze plant groeit op een externe locatie thermisch gereinigd. Een enorm kostbare en alles behalve duurzame oplossing. Annemieke en haar team hebben bij dit project gekozen voor een nieuwe aanpak waarbij de grond op locatie wordt gereinigd door bacteriën en schimmels. Lees er over verder op de projectpagina van De Nieuwe Kern

Andere projecten waar Annemieke met trots een duurzame bijdrage aan heeft geleverd zijn onder andere:

Kadeproject Overamstel, Projectleider Kauwgomballenkwartier, adviseur duurzame gebiedsontwikkeling Klimaatadaptatieplan en adviseur klimaatadaptatie.

 

 

Teamleden