Pim van der Zon

Maakt ieder team beter. Hij heeft jarenlang niet alleen leidinggegeven aan projectteams, maar ook aan complete afdelingen en dat merk je aan alles. Pim geeft een team vertrouwen, luistert en helpt het team beter te worden. Zijn leiderschapsstijl kenmerkt zich door midden in een team staan, niet erboven. Met zijn ruime kennis en ervaring met de inhoud, heeft hij de rust om te sturen op het proces. Pim is recht door zee, zegt waar het op staat, en blijft altijd achter zijn team staan. Dat maakt het dat hij regelmatig even wordt gevraagd om ergens over te sparren, om zijn visie of idee over iets. Zo helpt hij ook zijn collega’s bij Steengroen altijd weer een stap verder.

Pim is vaak te vinden bij scouting waar hij zelf altijd met veel plezier onderdeel vanuit heeft gemaakt en nu zijn beide zoons enthousiast voor heeft gekregen. Dit doet hij samen met zijn vrouw in zijn woonplaats Alphen aan de Rijn. Dit is volgens Pim de mooiste plek op aarde. Al wint Alpen het net aan van Scandinavië, daar waar hij niet alleen een mooi project heeft mogen realiseren, maar ook heel graag vakanties doorbrengt. Als Pim niet bij scouting is, niet aan het werk is en ook niet op vakantie, wandelt en fietst hij heel graag door de mooie natuur die Nederland te bieden heeft.

Met passie voor mens en omgeving

Pim heeft jarenlange ervaring als projectleider bij een van de grootste advies en ingenieursbureaus. Hier heeft afgelopen jaren mooie opdrachten gedaan voor onder andere de gemeente Amsterdam. Er zijn twee projecten is zijn carrière die er met kop en schouders bovenuit steken: Een project in Bergen, Noorwegen. Hier heeft hij een bijdrage mogen leveren aan de aanleg van een nieuwe tramlijn dwars door een bedrijventerrein. Het andere project is het realiseren van het (openbare) buitenterrein van het nieuwe winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam-Voorburg.

Bij Steengroen werkt Pim hard aan het opzetten van een eigen projectenafdeling en daarnaast heeft hij een mooie bijdrage geleverd aan het klimaatbestendig inrichten van een nieuwe wijk in de gemeente Koggenland. Het resultaat hiervan is zo goed ontvangen dat het door veel buurgemeenten wordt bestudeerd.

Teamleden